Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kinél terveznek az adóhivatal igazgatóságai nagy valószínűséggel operatív ellenőrzést.

A kiemelt ellenőrzések

között nincs újdonság: a NAV megyei és fővárosi igazgatóságai

 • április 16-tól a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését,
 • március 13-tól a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését,
 • február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit

vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 2. és 5. között a ballagásokhoz kapcsolódóan ellenőrzik az ajándék-, az óra- és ékszer kiskereskedőket, továbbá a virágüzleteket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei revizorai május 3. és 6. között Kisharsányban, Mohácson, Villányban, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.

Kisharsányban és Villányban a mezőgazdasági idénymunkásokat foglalkoztatóknál a dolgozók szabályos bejelentését vizsgálják az ellenőrök. Mohácson a cukrászdákban a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a hivatal munkatársai. A pécsi rendezvényeken ugyancsak az adóhatóság fokozott jelenlétére lehet számítani.

A NAV szakemberei ezen időszakban a megye valamennyi településén is végeznek ellenőrzéseket az ideiglenes kitelepülőknél és a virágárusoknál is.

Egy korábbi (de kedden még érvényes) bejegyzés szerint az igazgatóság munkatársai április 30. és május 2. között Kozármislenyben, Szigetváron valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket. Kozármislenyben a kiskereskedőknél ellenőrzik a hivatal munkatársai a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését. Szigetváron a zöldség- gyümölcskereskedők számíthatnak az ellenőrök megjelenésére. Pécsett a helyi piacokon, valamint a közérzetjavító szolgáltatóknál a számla- és nyugtaadást ellenőrzik a revizorok.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 3-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei a 18. héten a virág-, ajándék- és ékszerüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és az online pénztárgépek megfelelő használatát.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. május 2. és 4. között:

 • május 2. szerda: Ebes, Hajdúszoboszló
 • május 3. csütörtök: Kaba
 • május 4. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 18. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 2. szerda: Heves
 • május 3. csütörtök: Hatvan
 • május 4. péntek: Mátraderecske

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május hónapban elsősorban a helyettesítő számlázást választóknál terveznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az adóellenőrök a számlaadási kötelezettség teljesítése mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 2. és 4. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 2. szerda: Pásztó és környéke
 • május 3. csütörtök: Romhány és környéke
 • május 4. péntek: Jobbágyi-Szurdokpüspöki és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik májusban a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság szakemberei 2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 2. és 11. között kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, illetve az ehhez kapcsolódó egyéb kötelezettségek pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb. teljesítését, a foglalkoztatás szabályszerűségét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • május 2. szerda: Dombóvár, Kapospula
 • május 3. csütörtök: Tamási
 • május 4. péntek: Bonyhád, Aparhant

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 23. és május 4. között a ballagásokhoz kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a szolgáltatókat, valamint a ruházati-, óra- és ékszer-kiskereskedőket.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.