Történeti kiállítással, gyerekprogramokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Lánchíd fesztivál szervezői szeptember 16-án a Clark Ádám téren, a főváros alapításának 150. évfordulójához kapcsolódva.

A Fővárosi Önkormányzat által szervezett programon egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

A Lánchíd csaknem kétszáz éves történetével kiállítás révén lehet megismerkedni, a gyerekek pedig kipróbálhatják a fakosaras körhintát, vagy készíthetnek ékszereket hulladékból, megtanulhatnak zsonglőrködni, a nagyobbakat pedig vászontáska nyomtatásra várják.

A Valyo (Város és Folyó) Egyesület állandó programjaival vesz részt a rendezényen, amelyek a Duna-parti területek jobb kihasználását, közösségi terekké alakítását célozzák a művészet és a közösségfejlesztés eszközeivel.

A színpadon DJ-k zenélnek egész nap, este pedig Budapestről szóló dalok hangzanak el ismert művészek előadásában. Az est házigazdája Szabó Simon színművész lesz, fellép Nagy Ervin, Péterfy Bori, Dés László, az Irie Maffia, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Lábas Viki, Pásztor Anna, Király Viktor, Balla Eszter, Kollár-Klemencz László, a Random Trip és Radics Gigi.

(Forrás: MTI, fotó: Balogh Zoltán)