Négymilliárd forintos beruházással fejleszti budapesti központját az SAP Hungary Kft. A már most is több mint 900 dolgozót foglalkoztató szoftver cég 250 új munkahelyet hoz létre új globális felhőinformatikai támogató központjában.

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte: a nemzetközi szoftver cég jó befektetési területnek tartja Magyarországot, az év elején indított négymilliárd forintos új beruházásuk erősíti az SAP hárommilliárd forintos korábbi befektetését, a globális felhőinformatikai támogató központ létrehozását Budapesten.

Az SAP Hungary Kft. az elmúlt három évben megduplázta magyarországi alkalmazottainak számát, és több mint 900 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A Graphisoft Parkban meglévő 8800 négyzetméter iroda mellé épülő 5500 négyzetméteres új irodaház 2017 elejére készül el, és a négymilliárd forintos beruházással 250 új munkahely jön létre, amelynek egy részét már betöltötték – mondta Ablonczy Balázs.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy a magyar gazdaságban szemléletváltásra van szükség, a támogatásoknak a jövőben a hozzáadott értékláncot kell javítaniuk. A paradigmaváltás részeként a képzési rendszert a gazdaság igényeihez igazítják, a munkavállalók megtartásához pedig bérfelzárkóztatás mellett szükség van vonzó karrierpályára is, hogy a fiatal szakemberek a magyar gazdaságban találják meg számításaikat.

Jelezte: a szaktárca hamarosan javaslatot tesz a kormánynak a közterhek csökkentésére, amely úgy teszi lehetővé a bérfelzárkóztatást, hogy ez nem rontja a magyar gazdaság hatékonyságát és versenyképességét. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a támogatást nyújtó pályázatoknál a jövőben elsődleges szempont lesz a kapacitásbővítés, a technológiaváltás, a hozzáadott értéknövelés, míg a munkahelyteremtés másodlagos szempont. (MTI)