Innovatív építőanyag fejlesztését kezdte meg 1,85 milliárd forintból az Infodrops Consulting Kft. a Heves megyei Tarnabodon. A projekthez a Széchenyi 2020 programban több mint 942 millió forintos állami támogatást kapott a cég.

Az Infodrops Consulting Kft. a tervek szerint egy betonszerű anyagot hoz létre, a hagyományos betonnál jobb műszaki és fenntarthatósági jellemzőkkel – mondta el Sallay Endre ügyvezető. Az olcsó és környezetbarát geohab az út- és mélyépítésben válthatja fel az eddigi drága és környezetszennyező építőanyagokat. A több tudományágat felölelő kutatást nyáron indították el, a geohab receptúrája várhatóan egy év alatt készül el. A fejlesztésre szánt összeg számottevő részét különleges gépek és berendezések beszerzésére és üzembe állítására költik.

Sallay Endre tájékoztatása szerint a 2005-ben alapított Infodrops Consulting Kft. eredetileg IT-szolgáltatást nyújtott partnereinek, 2016-os tulajdonosváltása óta azonban műszaki kutatás-fejlesztéssel és üzletviteli, valamint műszaki tanácsadással foglalkozik. A vállalkozás nettó árbevétele tavaly meghaladta a kétmilliárd forintot, nyeresége 24,5 millió forint volt. A cégnek nyolc alkalmazottja van, emellett több dolgozót szerződéses formában foglalkoztat. A fejlesztési program 10 új kutatás-fejlesztési munkahelyet teremt. (MTI)