A hét programjai, fesztiváljai, rendezvényei közül ajánljuk.

2016. június 3–12. Tilos Maraton 2016.

A Tilos rádió adománygyűjtő rendezvényének ezúttal is a Dürer Kert ad otthont. DJ-k, koncertek, partyk, szabad tűzön, bográcsokban készült ételek, tematikus napok (családi-gyereknap, bringás-nap, reggae-nap, jazz nap, szabad nap, világzenei és roma nap), Robur stúdió, tombola, délutántól hajnalig, minden nap.

2016. június 3–5. 10. Belvárosi Fesztivál

2007 óta nagy sikerrel tartja meg az V. Kerületi Önkormányzat a Belvárosi Fesztivált, mely Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja.

2016. május 30–június 5. Rakéta Fesztivál

A Rakéta Fesztivál összegyűjt egy csomó izgalmas fiatal magyar előadót, bármilyen műfaji kötöttség nélkül. Egyhetes budapesti bulikaraván a leghűvösebb klubokkal és a legforróbb zenekarokkal.

2016. június 2–5. Utolsó Sörfesztivál a Budai Várban

A Sörfesztiválnak két helyszín ad otthont: a gyönyörű díszkivilágításáról méltán híres Oroszlános udvar és a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar.

2016. június 2–5. Big Bang Media Filmnapok

A június 2. és 5. között zajló négy napos program alatt a korábbi filmek mellett a nézők premier előtt láthatják a Magyarországon a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon debütált A Bigger Splash című filmet Tilda Swintonnal, Ralph Fiennesszal és Dakota Johnsonnal. 

2016. május 30–június 3. XVI. Gyermek Borsodi Fonó Folklórfesztivál (Miskolc)

A hagyományos ismeretterjesztő programok mellett idén új fellépőkkel, helyszínekkel és foglalkozásokkal is várják a gyerekeket a Diósgyőri várban és a tavaly átadott lovas arénában, a Lovagi Tornák Terén és Vásártéren.

2016.május 29–június 5. IV. Családi Színházi Fesztivál (Pécs)

A Pécsi Nemzeti Színház 2015/16-os évada május 27-én a „Játszd újra, Sam!” című vígjáték előbemutatójával ér véget, majd május 29-én a hagyományos Színház téri Gyermeknappal indul a Családi Színházi Fesztivál. A POSzT juniorként emlegetett eseményen idén 13 társulatot lát vendégül a színház, a saját előadásokkal együtt összesen 19 előadást tekinthet meg a pécsi közönség.

2016. június 3–5. Tokaji Bornapok

Tokaj-hegyalja névadó településének közönségcsalogató hétvégéje. Hosszú évek óta a borok és a borászok igazi ünnepe. Idén több újítással találkozhat a nagyérdemű. Fantasztikus borok, remek színpadi és családi programok fogadják vendégeinket a nyár első hétvégéjén.

2016. június 3–5. Legendák a Levegőben Repülőnap (Szolnok)

Legendák a földön és a levegőben! Légi bemutatók, sétarepülés, gyermekprogramok a szolnoki Repülőnapon.

2016. június 4. Mindszenti Rockfesztivál

Immáron 8. alkalommal rendezik meg a Mindszenti Rockfesztivált és vele párhuzamosan a veterán jármű találkozót.

2016. június 3–5. Deja Vu Fesztivál (Szeged)

Csoportos időutazás Szegeden – végállomás a ’80-as, ’90-es évek diszkó korszaka. Június első hétvégéjén 9 retro-világsztár és számtalan hazai kedvenc az Újszegedi Partfürdőn!

2016. június 3–5. 12. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok (Fehérvárcsurgó)

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban június 3. és 5. között 12. alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás és vásár a Károlyi József Alapítvány szervezésében, a Holland és a Szlovák Nagykövetség támogatásával. A rendezvény lehetőséget biztosít csemetekertészek, növénynemesítők, dísznövénytermesztők és -terjesztők, szökőkutak és kerti kiegészítők gyártói, vállalkozások, tájrendezők, tájépítész hallgatók és szakemberek találkozójára, emellett sor kerül botanikai sétákra és gyermekprogramokra is.

2016.június 2–5. III. Budapest Essentials

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Essentials a városi fesztiválok újragondolt és folyamatosan változó koncepciójával idén június első hétvégéjén jelentkezik. A fesztivál fő célja ismét Budapest főváros szórakoztató, kulturális és rekreációs értékeinek népszerűsítése mind az itt élők, mind az ide látogató hazai és nemzetközi közönség felé.