Az IKEA javítás céljából visszahívja az Eldslaga gázfőzőlapokat, mert a készülékek szén-monoxid kibocsátása meghaladja az uniós szabályozásban megállapított mértéket.

Megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes Eldslaga gázfőzőlapra. A beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt ugyanis nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, melynek következtében a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket – írja közleményében az IKEA.

A belga felügyeleti hatóságok vizsgálata megállapította, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz- illetve robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél. Az IKEA nem értesült semmilyen ezzel kapcsolatos esetről. 

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az Eldslaga gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

A probléma megoldása érdekében az IKEA arra kéri az érintett vásárlóinkat, hogy lépjenek kapcsolatba az áruházlánc vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, a szervizelés időpontjáról történő egyeztetés céljából. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges. Az IKEA mindent megtesz annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen.