A Danubius Hotels tavaly 3,5 milliárd forintot fordított magyarországi szállodáinak felújításaira, a beruházások az idén folytatódnak, a tervek szerint közel 7 milliárd forintból.

A legnagyobb átalakításba tavaly a Hilton Budapest vágott bele, itt a közösségi terek kaptak új arculatot. De jelentős beruházás történt a margitszigeti, valamint a hévízi Aqua szállodában is – a budapesti házban 70, Hévízen 32 szobába vásároltak vadonatúj berendezést – mondta az MTI-nek Fodor-Kassai Mónika pr-igazgató.

A Danubius Hotel Arena Premier Fitness termében található medence újult meg. A Gellért szálló az év végére 50 felújított vendégszobával készült el, a Danubius Hotel Astoria egyik rendezvénytermét újraszőnyegezték, az első és negyedik emeleten a történelmi szárnyban is szőnyegcsere volt.

A tavalyi 3,5 milliárd forint összértékű beruházások között szerepelt a Danubius Hotel Flamenco, vagy a Hotel Budapest megújítása, és új, modern televíziók kerültek a Danubius Health Spa Resort Bük szobáiba.

A felújítások az idén folytatódnak: a Hilton Budapestben jelenleg 136 szobán dolgoznak, a buszfordulónál külön lift épül a szállodai csoportok részére. A DHSR Margitsziget szállodában újabb 78 szobát újítanak fel, a hévízi Aquában újabb 32 szoba. A Danubius Hotels tervei között további beruházások is szerepelnek – közölték.

A Danubius Magyarország legnagyobb szállodalánca 23 saját tulajdonú szállodát (több mint 5500 szobát) üzemeltet, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.

A Danubius Hotels 2014-ben konszolidáltan 52,3 milliárd forint árbevételt ért el, 5 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, működési eredménye 23 százalékkal, 3 milliárd 952 millió forintra nőtt a 2013-as 3 milliárd 220 millióról. A csoport adózás előtt eredménye 11 százalékkal javult 2014-ben, 2,18 milliárd forint volt.

A Danubius törzsrészvényeit 2015 szeptemberében törölték a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról, ahol a Standard kategóriájában jegyezték.