Több éve tartó tudatos kiválasztás és felkészítés eredményeként a jövő évtől új generáció tagjai veszik át az irányítást a debreceni központú Hunép Universal Építőipari Zrt.-nél. A topmenedzsment négy tagja közül csak a gazdasági igazgató marad, a vezérigazgató és a helyettese, illetve a termelési igazgató átadja a helyét a kiválasztott fiatal szakembereknek.

Az új vezetők, akik gyakorlatilag a Hunépnél „nőttek fel”, már részt vettek az elmúlt gazdasági év zárásában, az idei üzleti terv összeállításában és az új vállalati struktúra kialakításában – mondta sajtótájékoztatóján Szűcs Gyula vezérigazgató, aki 1991 óta áll a cég élén. Bakos Miklós, aki jövő év januártól veszi át a vezérigazgatói posztot Szűcs Gyulától, és jelenleg a cég budapesti részlegének vezetője, elmondta: tanulmányai befejezése után 1999-ben került a Hunéphez, amely első munkahelye.

A Hunép a jogelőd állami vállalatból 1991-ben alakult át gazdasági társasággá, az egy évvel későbbi privatizáció során a részvények 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonába kerültek. A 2013-as profiltisztítás eredményeként kiválással megalakult a Szinorg Universal Vagyonkezelő Zrt., amely a cégcsoport tagjainak fő tulajdonosa lett. A Hunép, a Szinorg-csoport legnagyobb tagjaként, a konszolidált árbevétel 70-75 százalékát adja, saját forgalma 2017-re meghaladta a 12 milliárd forintot.

Referencia munkáik közül az MTI érdeklődésére Szűcs Gyula a Nagyerdei Stadiont, a debreceni igazságszolgáltatási negyedet, az egyetemi beruházásokat, a református egyház épületeinek felújítását, az egri Líceum nívódíjas felújítását, a miskolci Csillagpont kórház építését, és Debrecen első A-kategóriás irodaházának most zajló kivitelezését nevezte meg. (MTI)

Fotó: Bakos Miklós, az érkező-, és Szűcs Gyula, a távozó vezérigazgató a sajtótájékoztatón