Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 3,5 százalékkal, a tavalyival megegyező számú munkanappal számolva – főként a húsvét miatt – két százalékkal nőtt.

Márciusban a nyers adat szerint 3,3 százalékos, naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékos volt a forgalom éves összevetésű növekedési üteme a februári egy százalékosnál szerényebb emelkedés után. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 0,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene tavaly áprilishoz mérve, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,1 százalékkal nőtt a forgalom – közölte a KSH.

Az év első négy hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét. Január-áprilisban az élelmiszerüzletekben 1,9 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,9 az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,0 százalékkal nőtt a forgalom. (MTI)