Március 4-éig lehet jelentkezni Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) koordinálásával megvalósuló Bridge to Benefits mesterkurzus negyedik évadára. Az idei országos kkv-fejlesztési program középpontjában a fenntarthatóság, a pozitív társadalmi és környezeti hatás generálása, a közösségépítés lesz.

A programra olyan mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek az ország egész területéről, amelyek érdeklődnek tevékenységük társadalmi és környezeti célok mentén történő fejlesztése iránt, nyitottak a nagyvállalati, civil szervezeti, önkormányzati jó gyakorlatok, tapasztalatok megismerésére, azok adaptálására.

A beérkezett jelentkezésekből a szakmai bíráló bizottság legfeljebb 15 vállalkozást választ ki a programban való részvételre.

A mesterkurzus két részből, egy interaktív workshop sorozatból és egy támogatási időszakból áll. Nagyvállalati, civilszervezeti, önkormányzati és felsőoktatási mentorok segítik a társadalmilag és környezetileg fontos ügyek beépítését a normál üzleti folyamatba, amellyel erősíteni lehet a piaci pozíciót.

A program eddigi három évadában összesen 36 kkv vett részt. Az idei program mentorai között 22 nagyvállalat, civil szervezet van.

A BKIK Projektmenedzsment Irodája koordinálásában, a Civil Impact Nonprofit Kft. szakmai közreműködésével megvalósuló Bridge to Benefits mesterkurzus program tavaly júliusban elnyerte az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat a vállalkozások a társadalmi esélyegyenlőségért kategóriában.

(Forrás: MTI)