Fogyasztókat megtévesztő fogászati hirdetései miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) figyelmeztetésben részesítette a MindentMent Egészségügyi Szolgáltató Kft.-t – közölte a hatóság. A döntésre a MindentMent Kft. úgy reagált, mindent megtesznek, hogy a legapróbb részletekig megfeleljenek a jogszabályoknak.

Aranyi Rita, a MindentMent fogászati rendelők igazgatója hangsúlyozta, elkötelezettek a tisztességes üzleti magatartás mellett, szerintük a gyakorlatban nagyon nehezen betartható a szabályok egy része. Elismerik, hogy hibáztak, és mindent megtesznek, hogy a legapróbb részletekig megfeleljenek a jogszabályoknak.

A GVH tájékoztatása szerint a nemzeti versenyhatóság vizsgálata feltárta, hogy a fogászati klinika-láncot működtető MindentMent Egészségügyi Szolgáltató Kft. kereskedelmi gyakorlata több ponton tisztességtelen a fogyasztókkal szemben.

Kiemelték, a cég nem tudta alátámasztani honlapjának és közösségi reklámjainak egyes állításait, például a „piacvezető”, „az ország legkedvezőbb árai”, „országosan egyedülálló dupla garancia”, „környezettudatos rendelő” kijelentést. Jogsértőnek bizonyult a vállalkozás egyoldalú ügyfélvélemény-megjelenítési gyakorlata is, a cég ugyanis kizárólag a kedvező visszajelzéseket tette közzé honlapján, mellőzve erről a fogyasztók megfelelő tájékoztatását.

A fogklinika-lánc az eljárás során együttműködött a versenyhatósággal, elismerte egyes jogsértéseit, módosította azokat a reklámállításokat, amelyek nem voltak alátámasztva és korrigálta a megtévesztő vélemény-feltüntetési gyakorlatát is.

A GVH Versenytanácsa emellett tekintettel volt arra, hogy a cég kis- és középvállalkozásnak minősül, valamint első alkalommal követett el versenyjogi jogsértést. A hatóság ezért eltekintett a bírság kiszabásától és figyelmeztetésben részesítette a vállalkozást.

A Gazdasági Versenyhivatal egyúttal arra kötelezte a céget, hogy alakítson ki megfelelő vállalati eljárásrendet a jövőbeli hasonló jogsértések elkerülésére, és a megadott határidőn belül igazolja ennek bevezetését a hatóságnál.

(Forrás: MTI)