A Fővárosi Állatkert részeként épülő 1,7 hektáros, négy kupolás Biodóm a pannon ősvilágot varázsolja Budapestre a Paulinyi-Reith & Partners tervei alapján a Market kivitelezésében.

Újabb sikert ért el a hazai építőipar az International Property Awards versenyén – írja a magyarepitok.hu. A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett, valamint a Market Építő Zrt. munkálataival épülő Pannon Biodóm megkapta a legjobb európai szabadidős épületnek járó díjat – számolt be közleményben az építésziroda.

„A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokrendszert hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd” – mondta Paulinyi Gergely, a tervezővállalat elnök-vezérigazgatója a díjátadást követően.

A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja feleleveníteni a legmodernebb elérhető állatkertészeti megoldások alkalmazásával. A nyitott parkon belül a szubtrópusi klímájú Biodóm a városba költöztetett állat- és növényvilág ősi időket idéző tere lesz, melyet a teljes évben látogathatnak majd az érdeklődők.

A Pannon Parkkal a Paulinyi-Reith & Partners ötödjére kapta meg az International Property Awards elismerését. Korábban a Corvin Sétányt a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztésnek választották, a Buddha-Bar Hotel a legjobb szállodai belsőépítészet kategóriában nyert, idén pedig a Budapest ONE-t és az Etele Plazát díjazták, mint saját tervezésű projektet.

Ez a Liget Budapest Projekt épületeinek második nemzetközi elismerése, miután a Néprajzi Múzeum a versenyen a Világ legjobb középülete díjat nyerte el.

(Fotó: Paulinyi-Reith & Partners)