Januártól a Magyar Bankholding tagbankjainak lízingtársaságai, az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága, az Euroleasing Zrt.-re átnevezett MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-ben folytatják működésüket.

A lízingtársaságok a 2020. év végén az újonnan kihelyezett összesített lízingállomány alapján 20 százalékot meghaladó piaci részesedést tudhattak magukénak. A gépjármű- és mezőgazdasági gép lízing szegmensekben még magasabb, 30 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkeznek.

Az új ügyletek kötése döntő részben az Euroleasing egységes rendszerében valósul majd meg, míg a korábban létrejött finanszírozási szerződéseket a Magyar Bankholdinghoz tartozó társaságok továbbra is maguk kezelik.

Októberben a lízingcégek már összehangoltan léptek piacra a Széchenyi Kártya Lízing GO! termékkel, továbbá az érdeklődők már a Takarékbank egyes fiókjain keresztül is jelezhetik autólízinggel kapcsolatos igényüket. Januártól az Euroleasing gépjármű-, mezőgazdasági gép-, nagyhaszongépjármű- és általános gép finanszírozási termékeinek teljes köre megjelenik a Budapest Bank és az MKB Bank országos fiókhálózatában.

Vály Judit, a Magyar Bankholding Lízing vezetője elmondta, hogy a fejlesztések és a mérethatékonyság eredményeként ügyfélkiszolgálásunk hatékonyabbá és gyorsabbá válik.

(Forrás: MTI)