Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre a 2018-as európai Michelin-kalauz díjazottjainak jövő hétfői bejelentésére.

A Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően március 26-án Budapest ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek – írja a Turizmus Online.

Öt ország –Ausztria, Csehország, Görögország, Lengyelország és Magyarország – ezen a gálán tudja meg, hogy mely éttermeik érdemelték ki a Michelin csillagot.

Európa legismertebb séfjei közül legalább 100 érkezik a fővárosba. A budapesti gálaeseményen mutatják be a 2018-as európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018).

Az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben.

Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként a Magyar Turisztikai Ügynökség zártkörű szakmai napot szervez, ahol Európa négy Michelin csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust a Belvárosi Piacon.