Átadták a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz 2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemét Kékkúton, ahol új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állítanak elő.

A beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a cég termelése – mondta el az üzemcsarnok avatásán a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. Balogh Levente elmondta, hogy az önerőből megvalósított beruházás célja a márka piaci erősítése és az ásványvizek piacán a 38 százalékos magyarországi részesedés 50-60 százalékra emelése.          

Felidézte, hogy a vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos, Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával. Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa mérföldkőnek nevezte a beruházást, szavai szerint „a Theodora a tradíciót képviseli, a Szentkirályi pedig az újdonságot.”     

Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: az üzemavatáson további öt évre meghosszabbítják a Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóságával az együttműködést, melynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt. A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozónak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt – közölte az ügyvezető. (MTI)

Fotó: Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa, Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke és Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára