A Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy növelje a szervezetek közötti szorosabb szakmai együttműködést.

Mind a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, mind a Közbeszerzési Hatóság kiemelt céljának tekinti a más állami szervekkel való hatékony és egymást segítő együttműködési formák kialakítását, a jogalkalmazók munkájának támogatását, a szakmai tevékenység színvonalának javítását, valamint a legjobb gyakorlatok és tapasztalatok megosztását.

A megállapodást Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár írta alá. A szakmai együttműködés legfontosabb területei a megelőzés, az ellenőrzés és az egységes jogalkalmazás elősegítése.

A felek elkötelezettek, hogy hatékony és szolgáltató jellegű hatósági tevékenységük folyamatos fejlesztése érdekében rendszeresen megvizsgálják a jövőbeni együttműködés lehetséges területeit és kezdeményezzék az együttműködés új formáinak kialakítását – olvasható a szervezetek közleményében.