Az Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg és az ILEX Systems Szolgáltató Zrt. megállapodott abban, hogy a cég által fejlesztett vállalatirányítási rendszer és annak elemei digitalizált felsőoktatási tananyagként beépülnek a kar képzési programjaiba.

A BGF GKZ hallgatói megismerkedhetnek a vállalati jogi szolgáltatások terén egyedülálló módon infokommunikációs technológiák által is támogatott, IBM felhő alapú, Apple mobileszközökre optimalizált szolgáltatásokkal, amelyeket az ILEX Systems Zrt. fejlesztett ki. Az együttműködés révén a BGF GKZ hallgatóinak gyakorlati tapasztalata bővül, munkaerő-piaci esélye erősödik.

Az ILEX Systems Zrt. a BGF GKZ hallgatói számára modern technikai eszközöket, iPad tableteket is rendelkezésre bocsát a szoftver oktatásához. A világpiacon is újdonságnak számító informatikai rendszer alkalmazása elősegíti, hogy nemcsak a nagyvállalatok, de a kis- és középvállalkozások is a mindenkori hatályos jogi szabályozásnak megfelelően működhessenek.

A hallgatók megismerhetik a modern informatikai alkalmazásokat, az iLex System Zrt. által az IBM támogatásával biztosított SoftLayer tárhelyet pedig térítésmentesen érik el. A cég és az IBM vezetői vendégelőadóként részt vesznek az oktatási tevékenységben, másrészt a vállalati folyamatok ismertetésére bemutatóhelyet alakítanak ki, a hallgatóknak lehetőségük lesz az IBM Hungary Innovation Centre személyes megtekintésére is.