​Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók körében egyre népszerűbb a SZÉP-kártya. Az OTP Banknál például az idei első négy hónapban a feltöltések összege 12, míg a költések értéke 20 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát. A SZÉP-kártyáról csütörtökön Kiss Zoltán BKIK-elnök és Lázár János kancelláriaminiszter is elmondta véleményét.

A több mint 990 ezer OTP SZÉP-kártyára az idei első négy hónapban eddig összesen több mint 29,5 milliárd forintot utaltak a munkáltatók, a kártyabirtokosok pedig több mint 18 milliárd forint juttatást használtak fel. Ez 12, illetve 20 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakának eredményeihez képest – közölte az OTP.

Az OTP SZÉP-kártya az első kibocsátás óta minden évben növekedni tudott. Úgy tűnik, hogy ez 2016-ban is így lesz, hiszen már az első négy hónapban mind a feltöltések mind a költések terén sikerült kétszámjegyű növekedést elérni. Ez azt jelenti, hogy egyfelől a dolgozók még több olyan juttatást kapnak munkáltatóiktól, amit pihenésre és kikapcsolódásra fordíthatnak, másfelől pedig még nagyobb összeg jut a hazai vendéglátás és turizmus élénkítésére. Az idei eredmények is igazolják, hogy a SZÉP-kártya a hazai béren kívüli juttatási piac egyik legnépszerűbb eleme – fogalmazott Kuhárszki András, az OTP bankszámla főosztályának igazgatója.

Kiss Zoltán: a SZÉP-kártya rendszert meg kellene tartani

A SZÉP-kártya rendszer fontosságára hívta fel a figyelmet egy szerdai konferencián Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (BKIK) is. A Budapesti Corvinus Egyetemen, az Objektív Kutató Intézet rendezvényét megnyitó Kiss Zoltán elmondta, hogy álláspontjuk szerint a cafeteria átalakításakor a SZÉP-kártya rendszert meg kellene tartani, hiszen az a belföldi turizmust segíti, és a felhasználók a pénzt itthon költik el.

Lázár János: a SZÉP-kártya valószínűleg megmarad

„A SZÉP-kártya rendszere beépült a magyar turizmusba, illetve a vendéglátásba, ezért ez a juttatási forma valószínűleg megmarad” – mondta Lázár János a csütörtöki Kormányinfón. A kormány végleges döntést még nem hozott az ügyben – tette hozzá a miniszter. Az Erzsébet-utalványok sorsa azonban még továbbra is bizonytalan.

Az Európai Bíróság magyar cafeteria-rendszerrel foglalkozó februári döntéséről itt olvashat.