Idén 230 millió forinttal folytatódik a fiatal magyar vállalkozók támogatása, a családi vállalkozások támogatására pedig 600 millió forint jut, további 170 millióból pedig a kísérőprogramok valósulhatnak meg.

A gazdasági fejlesztéseket célzó összes program, és azon belül a külhoni magyar családi vállalkozások éve program célja, hogy a Kárpát-medencében megerősödjenek a vállalkozások, különösen azok, ahol házastársak, testvérek vagy több generáció képviselői dolgoznak együtt – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a külhoni magyar családi vállalkozások éve program Kárpát-medencei körútjának megnyitóján Szabadkán. 

A tematikus évek és a gazdasági támogatások célja az, hogy aki a szülőföldjén akar maradni, az meg tudja ezt tenni, azaz legyen munkája, tudjon boldogulni, tudjon gyermeket vállalni, és a gyerekek tudjanak magyar nyelvű oktatási intézményekbe járni – fogalmazott az államtitkár. A gazdasági alapú gondolkodás alapján a szakképzést, a fiatal vállalkozókat, most pedig a családi vállalkozásokat támogatja a magyar kormány. Az a cél, hogy a magyar intézményrendszer és vállalkozások megerősödjenek a Kárpát-medencében – mondta.

Idén 230 millió forinttal folytatódik a fiatal magyar vállalkozók támogatása, a családi vállalkozások támogatására pedig 600 millió forint jut, további 170 millióból pedig a kísérőprogramok valósulhatnak meg, azaz a program keretösszege összességében eléri az egymilliárd forintot. A tematikus év keretében kutatást is végeznek, hogy felmérjék az igényeket és a lehetőségeket. Emellett a külhoni magyar családi vállalkozások és a fiatal vállalkozók számára nyári képzést is tartanak. (MTI)