Kilenc ország tizenkét felsőoktatási intézményének diákjai Budapesten adtak üzleti tanácsokat az OTP Banknak és a BKK-nak. Magyarország legnagyobb nemzetközi esettanulmány-versenyén, a Solvers’ Cupon a két vállalat leendő munkavállalóit is igyekezett megtalálni.

Kanadából, Nagy-Britanniából és Libanonból is érkeztek diákok Budapestre, hogy Magyarország legnagyobb nemzetközi esettanulmány-versenyén stratégiát alkossanak, és üzleti javaslatokkal lássák el az OTP Bankot és a Budapesti Közlekedési Központot (BKK).

A Solvers’ Cup döntőjén a diákcsapatok egy-egy tizenöt perces prezentációban vázolták fel ötleteiket a szakmai zsűri előtt a két szervezethez kapcsolódó témákat illetően.

Az OTP Bank arra kereste a választ, hogyan tudja megszólítani privát banki szolgáltatásával a különböző generációkat, különös tekintettel az Y generációra. A BKK pedig azzal kapcsolatban kért tanácsot a diákoktól, miként lehet egyetlen rendszerbe szervezni Budapest és az agglomeráció közlekedését.

„A verseny célja kettős: könnyen adaptálható megoldásokat keresünk egy adott kihívásra, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy felkeltsük a szektor iránt érdeklődő fiatalok figyelmét – mondta Haás Péter, az OTP Bank Privát Banki és Vagyonkezelési Főosztályának igazgatója.

A versenyzők gyakran teljesen más irányból közelítenek meg egy üzleti problémát, mint az adott iparágban sok éve tevékenykedő szakemberek. Az új és izgalmas elképzelések elől nem szabad elzárkózni, hiszen ezek visznek előre” – mondta Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.

A Case Solvers hat éve szervez esettanulmány-versenyeket Magyarországon és világszerte, amelyek célja, hogy az esetmegoldó módszer segítségével fejlessze a tehetséges diákok problémamegoldó képességét.