Egy fehérgyarmati házban és a hozzá tartozó kerti WC-ben elrejtve találtak 1129 doboz, több mint egymillió forint értékű csempészcigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

A NAV pénzügyőrei egy fehérgyarmati ingatlan előtt gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmesek, ezért igazoltatták őket. A ház ellenőrzése mellett döntöttek,  átvizsgálták az ingatlant és annak udvarát. Az egyik szobában lévő szekrényben, valamint – a pénzügyőrök legnagyobb megdöbbenésére – a ház mögötti kerti WC-ben összesen 1129 doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli csempészcigarettát találtak – olvasható a NAV honlapján.

A pénzügyőrök az 1,1 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, az elkövető ellen orgazdaság gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Az illegálisan bejutatott dohánytermékeket depókban gyűjtik. A NAV pénzügyőrei találtak már cigarettát elásva, szénporban, baromfiudvarban elrejtve is. Az így összegyűjtött dohányterméket az elkövetők továbbszállítják az ország más részeibe valamint az Európai Unió más tagállamaiba, ahol aluljárókban, piacokon, közlekedési csomópontokban próbálják értékesíteni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén már 14 ezer esetben összesen 40 millió szál cigarettát foglalt le.