Budapest a 16., Magyarország pedig a 33. a nemzetközi konferenciahelyszínek világranglistáján, egy év alatt 3-3 helyet lépve előre – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Budapest olyan városokat utasított maga mögé, mint Róma, Edinburgh, Stockholm, Hongkong vagy Isztambul – derül ki A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (International Congress and Convention Association – ICCA) 2016-os statisztikai összefoglalójából.

Az ICCA közel 12 300 szakmai rendezvényt regisztrált 2016-ban a világon. A lista alapján a városokat tekintve a legtöbb eseményt Párizsban szervezték, a második helyen Bécs áll, míg a harmadik Barcelona – olvasható a Turizmus Online-on.

A legtöbb rendezvényt az Amerikai Egyesült Államokban szervezték, a rangsor második helyén Németország, a harmadikon az Egyesült Királyság áll. 

A kontinensek versenyében a legkedveltebb konferenciahelyszín Európa, ahol az események több mint fele zajlott. Európát az Ázsia- és Közel-Kelet régió, valamint Latin- és Észak-Amerika követi.