A betongyártással foglalkozó szekszárdi V & Periko Kft. 460 millió forintos beruházással bővíti kapacitását, a fejlesztésnek köszönhetően 10-15 százalékkal nőhet a cég árbevétele.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos támogatásával megvalósuló projekt keretében a V & Periko Kft. új technológiai sort állít munkába, amellyel vasbeton támfalelemeket gyártanak majd. Az eszközök áramellátásához háztartási méretű kiserőművet is építenek – mondta el Vass Péter ügyvezető igazgató.

A 2002-ben alapított, betongyártással 2010 óta foglalkozó cég célja, hogy a magasabb hozzáadott értéket képviselő termékkel kilépjen a transzportbeton  helyi piacáról, és a tolnai megyeszékhely 80-100 kilométeres körzetében is megjelenjen. A társaság 2016-ban 890 millió, 2017-ben 1,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el, a múlt évben adózott eredménye 289 millió forint volt.

A cégvezető közlése szerint a további növekedés gátja az építőipart sújtó alapanyag – a kavics – hiánya; emiatt az idén az előző évi árbevétel szinten tartását tervezik. A 2018. második negyedévében záruló projekttel a 19 dolgozót foglalkoztató cég 5-6 munkavállalóval növelné létszámát. (MTI)