Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter stratégiai partnerségi megállapodást írt alá az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma nevében az AmCham Hungary – Amerikai Kereskedelmi Kamara magyarországi képviseletével – jelentette be a miniszter Facebook-oldalán.

A megállapodás célja, hogy a közvetlen egyeztetés eredményeképpen minél jobb minőségű, hatékony, az életviszonyoknak, és a közérdeknek megfelelő jogszabályok szülessenek azokon a területeken, amelyek az európai uniós ügyekért felelős miniszter felelősségi körébe tartoznak – emelte ki bejegyzésében a miniszter.

Hangsúlyozta, a magyar elnökség felhatalmazást kapott az Európai Tanácstól egy új európai versenyképességi paktum kidolgozására. A versenyképes Európa pedig nem lehetséges az üzleti szféra hozzájárulása nélkül.

Az elnökség párbeszédet folytat majd arról, hogy szükség van-e európai iparpolitikára, és hogyan lehet az európai zöld átmenetet úgy megvalósítani, hogy az kizöldítse és ne lebontsa az európai ipart. Az uniós szabályok által okozott adminisztrációs terhek csökkentése, részletes jogalkotási hatástanulmányok és a gazdasági szereplőkkel folytatott érdemi konzultációk ugyancsak fontosak az európai versenyképesség erősítése szempontjából – írta Bóka János.

(Forrás: MTI)