Áremelés nélkül is csaknem kétmilliárd forinttal nőtt egy év alatt a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. bevétele a jegyek és bérletek értékesítéséből – írja a Világgazdaság.

Bár nem emeltek árat, tavaly november végéig csaknem kétmilliárd forinttal több bevétele származott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-nek a jegyek és bérletek értékesítéséből, mint 2015 azonos időszakában – tájékoztatta a Világgazdaságot a BKK. A tavaly november végéig elért 59,4 milliárd forint menetdíjbevétel egészen pontosan 1,972 milliárddal haladta meg a 2015. évi azonos időszakban befolyt összeget, ami 3,43 százalékos növekedést jelent.

Emelkedett a pótdíjbevétel is: 2016. november végéig meghaladta az 1,353 milliárd forintot, miközben egy évvel korábban még nem érte el az egymilliárdos határt.

Az utasok többsége ma már a jegykiadó automatáknál vásárolja meg a jegyeket, bérleteket, a BKK tavalyi első 11 hónapos menetdíjbevételének ugyanis csaknem 47 százaléka itt keletkezett, míg 2015-ben még kevesebb mint 40 százalékot ért el az arány.