Fesztiválok augusztus első hetében.

Augusztus 2-3. 20. Sambosi-Törley Jazzfesztivál (Budapest)

A kétnapos rendezvénynek idén is a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont ad majd otthont. A fesztiválon fellép a Kozma Orsi Jazz Quartet, az Eastwing Group, Cseke Gábor és Sapszon Orsi duója, valamint a Jazz Consort is.

Augusztus 2-5. 20. Fezen Fesztivál (Székesfehérvár)

A fesztivál idén is 4 napon keresztül várja a fesztiválozókat a MÁV-pályán.

Augusztus 2-6. 25. Keszthelyi borünnep

A borünnep alapítói és szervezői mind a mai napig a zalai termelők borainak népszerűsítését tekintik legfőbb céljuknak, így a kitelepülő borházak többsége a megyében végzi borászati tevékenységét. A borutca bejárata előtt – a kézműves utcában – látványos kirakodóvásár várja az érdeklődőket.

Augusztus 2-6. Auer Hegedűfesztivál (Veszprém)

A fesztivál nyitóestjén Schubert Esz-dúr triója és Csajkovszkij a-moll triója csendül fel az Auer-trió (képünkön) előadásában.

Augusztus 3-5. XII. Panyolafeszt Határmenti Világzenei Fesztivál (Panyola)

Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában. Ebben a faluban szerencsére dzsungelgyümölcsösökben terem egy különleges fajta…

Augusztus 3-6. 25. Körös-toroki napok (Csongrád)

Egy generációkat átívelő színes fesztivál a Körös-Toroki Napok, ahol a családok is megtalálják a számukra megfelelő időtöltést, ráadásul ingyenesen.

Augusztus 3-6. II. Jazzfőváros Fesztivál (Kecskemét)

A Jazzfőváros fesztivál Európa legnagyobb szabadtéri klasszikus jazz fesztiválja, 4 nap alatt 5 színpadon 12 ország 110 zenésze lép fel.

Augusztus 4-5. XIX. Bakonyi betyárnapok – Országos betyártalálkozó (Zirc)

A rendezvény idén is a „Bakonyi Betyárok Bográcsos Erőpróbájával” veszi kezdetét, hiszen egy igazi betyár és csárdabéli szépasszony üres bendővel nem indul neki az előtte álló hosszú, eseménydúsnak ígérkező betyárkodásnak.

Augusztus 4-5. V. Szarvasi halasnapok

A halas gasztronómia, illetve a halételek szerelmesei mindkét napon csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából.

Augusztus 4-6. Matyóföldi Folklórfesztivál (Mezőkövesd)

A Matyóföldi Folklórfesztivál három napon át látványos néptáncműsorok, koncertek, táncházak, kézműves bemutatók és finom falatok kínálatával várja az érdeklődőket!

Augusztus 4-6. 23. Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

Szakmai fórumok, expo, kalandpark a gyerekeknek és a fiataloknak, ugrálóvár, lovagi torna, dinnyefigura készítés, dinnyedobozolás, dinnyeevő verseny.

Augusztus 5. 7. Lecsó és Pecsenye Fesztivál (Miskolc)

A szervezők törekedtek arra, hogy családias programokkal színesítsék az egész napos rendezvényt, de nem maradhat el zene és a szórakozás sem.

Augusztus 5. XV. Vasvári Rétes Fesztivál

A Kultúra Magyar Városában találkoznak a fenséges ízű sütemények nagymesterei.