Az MFB felkészült a 2027-ig tartó uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítésére. Azt ígérik, hogy az uniós forrásokról szóló megállapodást követően a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé teszi a hitelprogramokat.

A közvetítő szerepet betöltő az MFB Pont Plusz hálózat kialakítására meghirdetett közbeszerzési eljárás lezárult, az eljárás eredményeként az MBH Bank és a Gránit Bank bizonyos fiókjaiban lesznek elérhetők a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára meghirdetett kiírások – közölték.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) joggyakorlása alá tartozó MFB 2016-ban kezdte meg az előző uniós ciklus pénzügyi eszközeinek közvetítését. Az MFB Pontok hálózata kereskedelmi bankfiókban biztosított szakértő segítséget és forrást a vállalkozások, illetve magánszemélyek számára. Három operatív program keretében kockázati tőkeprogramok, kombinált és önálló hitelprogramok, valamint lakossági hitelprogramok lebonyolítása zárult le kutatásfejlesztési, infokommunikációs, energiahatékonysági, vállalati technológiafejlesztési területen.

(Forrás: MTI)