A Holland Szabványügyi Intézet a világon elsők között telepíti a Feilo Sylvania Organic Response technológiával támogatott innovatív világításvezérlési rendszerét.

A mesterségesintelligencia-kutatások legújabb eredményein alapuló megoldás automatikusan képes alkalmazkodni a változó környezeti körülményekhez. Emberi beavatkozás nélkül mindig megfelelő mennyiségű fényt biztosít a megfelelő időben és a megfelelő helyen – írja a computerworld.hu.

Az innovatív világítástechnikai megoldásairól ismert Feilo Sylvania és partnerei nyerték meg a Holland Szabványügyi Intézet beltéri világítási rendszerének energiatakarékos megoldással való helyettesítésére kiírt pályázatát. A projekt keretében a szervezet delfti székházában ezer darab Organic Response kompatibilis Rana LED lámpatestet telepítenek az év végéig.

Az Organic Response technológia alapja, hogy a különálló lámpatestek hálózata anélkül kommunikál egymással, hogy a rendszer működtetéséhez szükség lenne központi vezérlőegységre.

Mindezt az teszi lehetővé, hogy az egyes lámpatestek egy mozgásérzékelővel, infravörös adóvevővel, fényérzékelővel, és állapotjelzővel felszerelt egységet is tartalmaznak.

A hálózat dinamikusan alkalmazkodik környezeti fényviszonyokhoz, ezért az egyszerűen üzembe helyezhető, okos eszközökről szabályozható rendszer segítségével tökéletesen optimalizálhatóvá válik az épületek energiafelhasználása. 

A lámpatestek ingyenesen letölthető (Apple App Store, Google Play) mobil applikáció segítségével  távirányítással programozhatók és vezérelhetők, a termékcsomag tartalmazza a vállalat webes vezérlőfelületéhez való hozzáférést is.