A Citibank Europe plc. megállapodást írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel, valamint leányvállalatával, az Erste Befektetési Zrt.-vel a Citibank magyarországi lakossági üzletágának értékesítéséről – jelentette be a két pénzintézet szerdán.

Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is. A tranzakció hatósági jóváhagyáshoz kötött, amely előreláthatólag 2015 végén esedékes. Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható. Az ügylet részletei nem nyilvánosak.

A Citi továbbra is elkötelezett marad Magyarország iránt. A jövőben a kis- és középvállalatok, a nagyvállalatok, a pénzügyi intézmények, az állami szektor és a multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai számára nyújtott szolgáltatások fejlesztésére és bővítésére helyezi a hangsúlyt – olvasható a közleményben

Az ügyfélszámlák átadásáig – ami 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható – a Citibank ügyfeleinek semmilyen teendőjük nincs. A Citibank a rendes ügymenet szerint működik tovább, beleértve az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását és az ügyfélszerzési tevékenységeket. A Citibank ügyfelei tehát továbbra is az ismert Citibank ügyfélkiszolgálási csatornákon – ide értve a bankfiókokat, a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatot, a Citibank Online és a Citibank Mobilbank alkalmazásokat – intézhetik pénzügyeiket, illetve ide fordulhatnak kérdéseikkel és igényeikkel. Az ügyfelek továbbra is a megszokott kiváló ügyfélélményben részesülve élvezhetik a Citibank vagyonkezelési-, befektetési- és hiteltermékeinek, valamint az értékes Citi Forint-gyűjtő és egyéb hitelkártya hűségprogramok előnyeit. A tranzakció kapcsán felmerülő bármilyen fontos fejleményről, vagy teendőről az ügyfelek időben értesítést fognak kapni.