A rajt óta eltelt négy hétben már több mint négyszáz érdeklődő regisztrált a futárszolgáltató Sendee weboldalán. Budapesten sikerült egyharmadával csökkenteniük az ételek átlagos kiszállítási idejét.

A Sendee applikáció összekapcsolja az éttermeket a futárokkal. Egy algoritmus segítségével a megrendeléseket a rendszer felajánlja a földrajzilag éppen legközelebb tartózkodó futárpartnernek, aki egy kattintással elfogadhatja a felkérést, és már indulhat is a házhozszállítás folyamata.

Extra bevételi lehetőséget keresők, kismamák, diákok és korábbi futárok is vannak azok között, akik az indulás óta eltelt egy hónapban regisztráltak a rendszerben. Legtöbbjük a rugalmas lehetőség miatt vállal kiszállításokat.

Acosta Diána Sára, aki ma már egy multinacionális cég alkalmazottja, az elsők között regisztrált a Sendee rendszerében: Amikor megszűnt a munkaviszonyom, nehéz helyzetbe kerültem, az álláskeresés és az állásinterjúk nagyon sok időmet felemésztették. Ekkor bukkantam rá a Sendee-re. Közel egy hónapig futárkodtam: tetszett, hogy magam oszthattam be, hogy mikor vállalok megrendeléseket.”

A futárok 25 fuvar vállalása esetén hetente 22 000 forintos, míg heti 100 kiszállítás vállalása mellett 92 000 forintos bevételre is szert tehetnek.

A házhozszállítást is vállaló éttermek 2 fő problémával küzdenek: a folyamatosan rendelkezésre álló munkaerő alkalmazása költséges, ugyanakkor nehéz pontosan kikalkulálni, hogy a megnövekedett rendelésszám miatt mikor van szükség több futárra. Ugyancsak gondot jelent a melegételek kiszállításánál, hogy a kiérkezési idő gyakran rendkívül hosszú, Budapesten átlagosan akár a 80-90 percet is elérheti. A Sendee csapata mindkét problémára megoldást kínál.

Az indulás óta eltelt egy hónapban közel húsz étterem szavazott bizalmat a Sendeenek és futárpartnereinek. Az elmúlt négy hét adatai alapján a Sendee-knek átlagosan 37,5 percre volt szükségük, hogy célba juttassák a megrendelt ételt” – mondta el Szőke Gergő, a Sendee operációs igazgatója. (Korábban nem volt ritka, hogy a rendeléssel Budapesten 80-90 perc alatt jutottak célba.)