A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok több bora is rangos elismerésben részesült az elmúlt hetekben.

A 17. alkalommal megrendezett Országos Syngenta Borversenyen az 1014 Sauvignon Blanc 2017, az 1014 Irsai Olivér 2017 és a Fríz Olaszrizling Barrique 2016 is Arany minősítést kapott.

Utóbbi rögtön duplázott is, hiszen a VinCE Magazin olaszrizling tesztjén a legmagasabb pontszámot megszerezve lett első.

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az Országos Syngenta Borversenyre, ahol az ország valamennyi borvidéke képviseltette magát. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok az elmúlt években mindig sikeresen szerepelt a megmérettetésen.

A hagyomány 2018-ban sem szakadt meg: a mátrai borászat triplázott az aranyérmek tekintetében. Az 1014-es sorozat két 2017-es bora, az Irsai Olivér és a Sauvignon Blanc, valamint a Fríz sorozat Olaszrizling Barrique 2016-os tétele is Arany minősítést kapott.

Ezzel párhuzamosan a Fríz sorozat prémium bora, az Olaszrizling Barrique 2016 a márciusi VinCE Magazin nagy olaszrizling tesztjén is első helyezést ért el a médium által felkért borszakértők pontszámai alapján.

„Világos aranyszín: diós, mandulás, jó intenzitású, fejlődő, érett és jó komplexitású, fajtajelleges illat. Ízben is telt, krémes textúrájú, nagyon jól elkészített tétel. Izgalmas, karakteres bor diós, mandulás ízvilággal, érett gyümölcsökkel, fás jegyekkel, jó hosszúsággal és szép lecsengéssel.” – olvashatjuk a Fríz Olaszrizling Barrique leírását a minősítés mellett.

„Büszkék vagyunk ezekre a szakmai elismerésekre, hiszen visszaigazolják a rengeteg befektetett munkát. A 2017-es évjárat kiemelkedő minőségű, nagyon jó évjárat, amelyben kitűnő gyümölcsös vagy éppen nagy testű, karakteres borok is kerültek a pincénkbe, kiváló savtartalommal” – mondta Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonosa.