A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

November 15. Az Európai Unió adatvédelmi rendelete (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

Hamarosan hatályba lép az EU egységes adatvédelmi rendelete, amivel még kockázatosabbá válik a jogellenes adatkezelés, ugyanis a NAIH által kiszabható bírság összege jelentősen megnő. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IX. Bank, Biztosítás és Vagyongazdálkodás Osztálya és a Menedzserképző Központ konferenciája elsősorban a gyakorlati kérdésekre és azok megoldásaira kíván fókuszálni.

November 15. Fiatal vagy? Vállalkozol? Pályáznál? (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay díszterem, Pécs, Majorossy Imre utca 36.)

A pécsi rendezvény célja, hogy a résztvevők, a fiatal és a tapasztalt vállalkozók számára egyaránt olyan innovatív lehetőségeket és siker sztorikat mutasson be, amelyek érdemben hozzájárulhatnak vállalkozásaik jövőbeli sikereihez. A rendezvényen a hamarosan induló GINOP 5.2.2 – Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása felhívást is bemutatják.

November 16. nov. 14. Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016 – Fókuszban az emberi és társadalmi értékek válsága (Budapest, Hotel Aréna, XIV. Ifjúság útja 1-3.)

„Napjainkban az erőszak, az agresszivitás, a populizmus, a gyűlöletkeltés egyszerre erősödött fel a tolerancia, az együttműködés, az egyéni autonómia és a társas együttélés igényével. A fejlett civilizációk megszokott jólétét és nyugalmát egyre erősebben veszélyezteti a migráció. A háborúk és a klímaváltozás menekültjeinek tömeges megjelenése a fejlett jóléti társadalmak kapujában rohamos megoldásra kényszeríti a nagyhatalmakat, a világ nemzeteit.”

November 16. WIPO vándorszeminárium 2016 (Mercure Budapest Korona szálloda konferenciaterme, Budapest, Kecskeméti u. 14.)

A szeminárium célja annak bemutatása, hogyan lehet a különböző IP eszközökkel védeni és hasznosítani az immateriális javakat, milyen rendszerek és adatbázisok segítik a felhasználókat. A rendezvényen a részvevők ismertetőt kapnak a tevékenységét 2016. július 1-én megkezdő Visegrádi Szabadalmi Intézet működésének első tapasztalatairól is.

November 17. A média nem ellenség, hanem lehetőség! – Technikák és megoldások a sikeres kommunikációhoz (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A képzés célja az, hogy a jelentkezők megismerjék, hogyan állíthatják a médiát a szolgálatukba, és ha eljön a pillanat, megnyerjék a nézőkért, olvasókért folytatott küzdelmet. A képzést a szervezők azoknak ajánlják, akik a vállalatuknál kommunikációval foglalkoznak, és azok számára is hasznos a workshop, akik ugyan más szakterületen dolgoznak, de a média gyakran keresi őket, és nyilatkozniuk kell a cégükről, a munkájukról.

November 17. KAVOSZ KKV Fórum – Fókuszban az egyszerűsített közbeszerzés (Veszprém Megyei Ker. és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

A rendezvényen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások lehetőségeit, működésüket megkönnyítő és fejlődésüket elősegítő információkról tájékozódhatnak az érdeklődők.

November 17. Észak-magyarországi Beszállítói Fórum (Agria TISZK konferenciaterme, Eger, Bartók tér 4.)

A program célja a helyi beszállítói láncok erősítése. A megyei nagyvállalkozások célkitűzése, hogy beszállítóik között minél több helyi vállalkozás szerepeljen. A programon lehetőség nyílik üzleti tárgyalásokat folytatni a vállalkozások beszerzőivel.