A magyar sportvezetés abban érdekelt, hogy növekedjen azon rendezvények száma, amelyek komoly színvonalat képesek jelenteni legalább európai szinten – mondja Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

2022-ig számos olyan hazai rendezésű világeseményt sikerült elnyerni a különböző sportszövetségeknek, amelyek azt mutatják, hogy a magyar rendezésű helyszínek és események minősége és színvonala megfelel a nemzetközi elvárásoknak – mondja Czene Attila a turizmus.com-nak adott interjúban.

A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, aki egyben a Magyar Turisztikai Szövetség kurátora, úgy látja: egy-egy nagyszabású verseny alkalmával a külföldi vendégek tesztelik a szállodai, utazási és egyéb turisztikai szolgáltatásokat.

„Amennyiben megfelelő ütemben történnek meg a kívánt fejlesztések – vagy például az adókedvezmények bevezetése –, akkor méltán várhatjuk, hogy Budapest felvegye a versenyt Prágával” – állítja az egykori klasszis úszó.

Szerinte a versenysporttal és a versenysport-rendezvényeinkkel is ki tudunk tűnni, de nem szabad lemaradnunk az európai színvonalú trendekkel a vízi turizmus, a kerékpáros turizmus és a gyógyturizmus területén sem.