Évente megtriplázza forgalmát a budapesti repülőtéren is jelen lévő BeeRides közösségi autómegosztó. A magyar alapítású startup további európai terjeszkedésre készül.

2015 óta üzemel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér mellett a BeeRides autómegosztó parkolója, a cég dortmundi bázisa pedig tavaly nyáron nyílt meg. Eddig 25 ezer parkolási és 12 ezer bérlési napon vannak túl – írja a turizmus.com.

Máris fontolgatják a további terjeszkedést, elsőként Düsseldorf, majd más német városok irányába. Megalakulása óta ezzel összesen 1,4 millió euró pénzügyi befektetés zajlott a cégben.

A BeeRides modell lényege, hogy a cég ingyenes reptéri parkolójában elutazás előtt hagyott gépkocsit a tulajdonos távolléte alatt bérbe adják. A bérlők a piaci árnál akár 70 százalékkal alacsonyabban jutnak így autóhoz.

Legfeljebb 15 éves és 250 ezer kilométert futott, magyar rendszámú autókat adnak bérbe. A bérbeadás előtt és után fényképes állapotfelmérést és műszaki ellenőrzést végeznek. Az autótulajdonosokat és a bérlőket a bérbeadás ideje alatt teljes körű casco biztosítás védi.