A lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét vásárolta fel a Szallas.hu. A 2017. december 31-vel zárult tranzakcióban a 2002-ben alapított Spanie.pl csoportot tulajdonosa lett a magyar vállalat.

Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala ma már öt kontinensen 175 ország szálláshely-kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak – írja a Turizmus Online.

2017 nyarán a Szallas.hu történetében először bővült felvásárlás révén, akkor a magyar diszkontáras szálláspiac három szereplőjét vette meg. A cégcsoport növekedési stratégiájában ugyanakkor már meghatározó az egyre intenzívebb külföldi jelenlét.

„A lengyel piacban nagy fantáziát látunk, az elmúlt években itt növekedtünk a legdinamikusabban. Ezt a tempót akartuk felgyorsítani, ezért döntöttünk a Spanie.pl akvirációja mellett, amit 100 százalékban saját tőkéből finanszíroztunk” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A Spanie.pl csoport 2002-ben alakult, ma már a lengyelországi online szálláspiac meghatározó szereplője, évente 5 millió utazni vágyó keresi fel az oldalt, ahol közel 52 ezer belföldi szálláshely érhető el, ezzel gyakorlatilag teljesen lefedi a lengyelországi kínálatot.

A Spanie.pl nem klasszikus foglalási oldal, eddig hagyományos hirdetési modellben működött. A Szallas.hu azt tervezi, hogy a magyar cégnél már jól bevált online foglalásra állítja át.