A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására az állam jövőre 46,5 milliárd forintot fordít – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

A politikus a Védett Műhely Rehabilitációs Foglalkoztató Kft. telephelyén úgy fogalmazott: a papírcsomagoló termékeket gyártó, 36 embert foglalkoztató ongai műhely értéket teremt, az általuk előállított termékeket mindenki megtalálhatja az áruházak polcain.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy a mostani járvány idején is fenntartsa a mindennapok normális működését és megőrizze a munkahelyeket – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására külön odafigyelnek. Közülük ma Magyarországon több mint 150 ezer embernek van állása, az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt a foglalkoztatási ráta, „jó az út, amelyen járunk” – mondta.

Fülöp Attila szólt arról is, hogy az állam továbbra is – a koronavírus-járvány idején is – támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.

Most 46,5 milliárd forint értékben írtak ki erre pályázatot. Az országban 375 olyan cég van, amely ilyen munkavállalókat foglalkoztat. A tartós fogyatékossággal élők száma meghaladja a 30 ezret – ismertette az államtitkár.

(Forrás: MTI)