A jelenlegi helyzetben a gazdaságpolitikában is higgadt, megfontolt lépésekre van szükség – jelentette ki Varga Mihály a Márka 3,6 milliárd forintos beruházásának átadásán Felsőlajoson.

A pénzügyminiszter kiemelte: a magyar gazdaság ma jóval ellenállóbb a világgazdasági kockázatokkal szemben, a kormány megnövelte a pénzügyi tartalékokat, javította az egyensúlyi mutatókat, megerősítette a befektetők és a hitelminősítők bizalmát.

A magyar gazdaságpolitika bizonyított már konjunktúra és válság idején is – jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: a világjárvány előtt a magyar növekedés volt a leggyorsabb az Európai Unióban, a járvány okozta válság után pedig ismét az elsők között vagyunk az uniós növekedési rangsorban. Ennek a teljesítménynek meghatározó részesei azok a magyar vállalkozások, amelyek képesek folyamatosan fejlődni és a külpiacokon is helytállni – fogalmazott a tárcavezető kiemelve, hogy a Márka nemcsak itthon képvisel komoly brandet, hanem innovációival a nemzetközi piacon is megállja a helyét.

A vállalat most elkészült beruházása környezetbarát technológiával tartósítószermentes termék gyártását teszi lehetővé és 67 új munkahelyet teremt. A gyártó- és raktárkapacitás fejlesztése 3,6 milliárd forintból valósult meg, amelyhez a Nagyvállalati Beruházás Támogatás 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

(Forrás: Pénzügyminisztérium)