Egy-egy szállodát divatossá kell tenni és szerződtetni kell egy jó séfet – döntöttek a dél-svédországi Simrishamn városka vezetői.

A recept, úgy látszik, bevált, mert egyre többen látogatnak a több mint 20 hotellel rendelkező, mindössze 7 ezer lakosú településre – írja a turizmus.com.

Fjordok, sziklák, zöld lankák, kikötő, tengerpart, egy ősrégi templom. Körülbelül ennyit tud nyújtani Simrishamn. Ezt alaposan felturbózták azzal, hogy a szállodák nagyszerű kirándulási lehetőségeket, biciklitúrákat kínálnak.

A menedzsment bevezette a rafináltabb wellnesst, az éttermek pedig megcélozták a fine dininghoz közelítő konyhai színvonalat.

Ez együtt már elég ahhoz, hogy a környékbeli cégek itt rendezzék meetingjeiket, és akik Svédország felsőbb régióiba igyekeznek, itt álljanak meg egy-egy napra.

A Hotel Svea például azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy kortárs művészeit alkotásokat helyez el a lobbiban és az étteremben.  A fő jelszó az öko, azaz bio ételek kínálása, és az allergiásokra is gondolnak. Az akadálymentesített szoba és az állatok fogadása szintén vonzerő.