2019. szeptember 12. csütörtök, 09:59
Az idei 42 milliárd forint után jövőre 43,5 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben a fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató akkreditált cégek támogatására.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a Man at Work Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az országban mintegy 300 cégnél nagyjából 30 ezer ember dolgozik ilyen munkahelyeken. A kormány azt szeretné elérni, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember vegyen részt a foglalkoztatásban, ezért emelkedik a támogatási keret, emellett a piaci cégek szociális hozzájárulási adókedvezményben részesülnek, ha megváltozott munkaképességűeket alkalmaznak.

Az államtitkár kiemelte, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása alatt az elmúlt években két és félszeresére emelkedett azoknak a megváltozott munkaképességű embereknek a száma, akik részt vesznek a foglalkoztatásban; 2010-ben csak 18 százalékuk dolgozott, jelenleg pedig már 42 százalékuknak van munkája.

Mint mondta, a megváltozott munkaképességű emberek a munkaerőpiac egyik tartalékát jelentik, és gazdaságstratégiailag is fontos, hogy minél nagyobb számban elhelyezkedjenek.

Fülöp Attila azt is megfogalmazta, hogy a fogyatékossággal élők számára az önálló élet elősegítése a legfontosabb, ennek pedig feltétele az önálló jövedelem.

Holler Lajos, a Man at Work képviselője ismertette: Salgótarjánban 200 hallás- és mozgássérült, valamint látáskorlátozott embert foglalkoztatnak két helyszínen. Reklámtollakat, műanyag függönycsipeszeket, dísztasakokat, papírtáskákat gyártanak hazai és külföldi piacra egyaránt.

(Forrás: MTI)

Az Álláshely rovat támogatója: Delego Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja