2017. május 24. szerda, 17:01
program, koncert, zene, gasztronómia, kultúra
Budapest Folk Fest, Rippl-Rónai Fesztivál, Ózdi Jazzparádé, Nagy sportágválasztó, Kemencés és Hagymás Grillfesztivál, Parázs-Varázs Családi Hétvége Fesztivál, Visegrádi Gasztrofesztivál: a hét eseményeiből válogattunk

Május 24-28. Budapest Folk Fest (Budapest)

Az idei Budapest Folk Fest ismét a Fonó tradicionális szerdai táncházában adatközlő mesterekkel és autentikus táncházzal indul, majd a Várkert Bazár szabadtéri színpadán és teraszán nagykoncertekkel és esti borkóstolókkal, folkkocsmával folytatódik. A fellépők között olyan nevek szerepelnek, mint a Mahala Rai Banda, vagy a Nadara, valamint itt lesz a lengyel világzene egyik legismertebb formációja, a Dikanda is. A hazai fellépők közül ki kell emelni a Csík János vezette Esszenciát, Barabás Lőrinc Kézdy Lucával közös projektjét, de koncertet ad az idén tízéves Buda Folk Band és sok más fellépő mellett szerepel a programban Sena Dagadu és a Gypo Circus is.

Május 25-28. Rippl-Rónai Fesztivál (Kaposvár)

Kaposváron minden év májusában nagyszabású művészeti fesztivál emlékezik a város neves festőjére Rippl-Rónai Józsefre. A fesztivál varázsát a remek kiállítások és a belváros bohém életének együttese határozza meg. Lehetőséget teremt minden érdeklődő számára a művészeti ágak sokaságával való közvetlen találkozásra, betekintést enged, bevon az alkotás folyamatába. Az utcán kiváló kézművesek termékei között válogathatnak a látogatók. A belváros hangulatosan kiépített utcáin találkozhatnak a helyben alkotó kortárs képző,- és iparművészekkel, utcatárlattal, performance előadásokkal, utcaszínházzal, mozgóképszínházzal, a nagyszínpadon és a blues színpadon hallgathatnak világzenét, bluest, jazzt muzsikáló együtteseket, népszerű szólistákat.

Május 26-27. Ózdi Jazzparádé (Ózd)

A zenész és az üzletember, a művész, és aki gondolkodik Varga Tibor és Dancsok Tamás. Két teljesen különböző ember. Egy dolog azonban közös bennük. Szülővárosuk, Ózd iránt érzett elkötelezettségük, szeretetük. Ők ketten alapították 2010-ben az Ózdi Jazzparádé fesztivál-sorozatot. Már a kezdetekkor elhatározták, hogy egy olyan jazz fesztivált hoznak létre, mely mindenben különbözik az országban számtalan helyen, tömegével megrendezett, hasonló jellegű fesztiváltól.

Május 26-27. Nagy sportágválasztó (Budapest)

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Ismét lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó), lesz sípálya, lovarda, mászófal, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek olimpiai és nem olimpiai, szabadidős és versenysportok, nőiesebb és férfiasabb sportok egyaránt, ami biztos, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együttsportolásra a helyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

Május 26-27. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál (Makó)

Tűzijátékkal ünneplik a 15. Kemencés és Hagymás Grillfesztivált. Magna Cum Laude koncert is lesz, fellép az X-faktor új mentora: Radics Gigi, és érkeznek az LGT sztárjai közül is jópáran a kétnapos rendezvényre. 100 kemence és 50 grill lesz az idei fesztivál főzőversenyen, ahol minden évben fantasztikus ételek és ízkavalkád várja a vendégeket. A grillezett finomságok mellett, évről évre egyre nagyobb szerepet kapnak a kemencés ételek, és bizony a szakácsok egyre tapasztaltabban készítik el ezeket. A baráti társaságok, családok már készülnek a szombati versenyre, ahol az idén is, mint eddig mindig szakmai zsűri értékeli a finomságokat.

Május 26-28. Belvárosi Fesztivál (Budapest)

2007 óta nagy sikerrel tartja meg az V. Kerületi Önkormányzat a Belvárosi Fesztivált, mely Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja. A Belváros szívében, három helyszínen, igazi nyárindító ingyenes programok, különböző zenei stílusú koncertek várják a látogatókat.

Május 26-28. Parázs-Varázs Családi Hétvége Fesztivál (Dunaújváros)

A dunaújvárosi önkormányzat közel egy évtizede szervezi és rendezi a Parázs-Varázs Családi Hétvége Fesztivált. Május utolsó hétvégéjén az egész várost invitálják a rendezők az Alsó-Dunapartra, amely országosan egyedülálló természeti környezetet, kiváló helyszínt biztosít a változatos programokhoz.

Május 26-28. Édes napok Csokoládé-és édességünnep (Győr)

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a nagy sikerű győri Édes Napok csokoládé- és édességünnepet 2017. május 26-28. között Győrben a Dunakapu téren. Napközben izgalmas szakmai programok mellett a kiállítók bemutatják mesterségük fortélyait. A látogatók saját kezűleg készíthetik el kedvenc édességeiket. A színpadon napközben amatőr zenekarok, esténként neves előadók koncertjeit hallgathatja a közönség, amelyet finom csokoládék és italok tesznek élvezetesebbé.

Május 27. Visegrádi Gasztrofesztivál (Visegrád)

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Visegrádi Gasztrofesztivált a Rendezvénytéren. Délután 17-19 óra között egy helyen kóstolhatja meg a helyi éttermek és szállodák ételspecialitásait. A látogatók a finom falatok mellett a magyar történelmi borvidékek legkiválóbb fajtáival is megismerkedhetnek. Az ételkóstolás mellett színpadi programok is várják az érdeklődőket. A fesztiválon 19 órától fellép The Bits - Beatles emlékzenekar.

Május 28. Ezer lámpás éjszakája

Az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik. A cél, hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában és felhívják a figyelmet a preventív intézkedések fontosságára.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja