Cziffra György Fesztivál, Budapest Boat Show, Busójárás, Budai Farsangi Fánkfesztivál, Szentendrei Karnevál, Magyar Borok Bálja, Velencei Karnevál: ajánlatunk a hétre.

Február 21-26. Cziffra György Fesztivál (Budapest)

A Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult Cziffra György emlékére és tiszteletére zenei fesztivált rendez. Az eseménynek a MOM Kulturális Központ, a Zenenakadémia és a Barabás Villa ad otthont. A Cziffra György Fesztivál művészeti vezetője Balázs János Liszt-díjas zongoraművész. A rendkívüli zongoraművész méltó emlékét a fesztivál koncertsorozattal, mesterkurzussal, zenei versennyel, kiállításokkal, gyerekeknek szóló programokkal és kreatív felhívásokkal ápolja. Egy különleges édesség, a Cziffra-szelet is megszületett ebből az alkalomból.

Február 23-26. Budapest Boat Show

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye 2017-ben is felvonultatja a hazai vitorlás, elektromos és motoros hajó piacot, valamint a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat, kiegészítőket és felszereléseket. A Budapest Boat Show 2017-ben egy új rendezvénnyel, a Budapest Motor Fesztivállal egy időben kerül megrendezésre. A kiállítás fő témája 2017-ben a szabadidős hajózás.

Február 23-28. Busójárás (Mohács)

Borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt – meg turistákat, akikből a busójárás ideje alatt több mint 30 ezret is vendégül lát a 20 ezer lelkes Duna-parti város. A telet várhatóan 800 busó és további 200 maskarás búcsúztatja.

Február 24-26. I. Budai Farsangi Fánkfesztivál

Több mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvényre élő fánkkészítéssel, családi programokkal és farsangi mulatsággal készülnek a szervezők.

Február 24-26. Szentendrei Karnevál

A háromnapos fesztiválon számtalan kulturális programmal, télbúcsúztató utcabállal, maszkos-jelmezes fáklyás felvonulással, tűzzsonglőr produkcióval, vidám forgataggal űzzük el majd a hideg napokat, hogy beköszönthessen újra a tavasz. A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, s már péntektől megnyitja kapuit a gasztronómiai vásár!

Február 25. 12. Magyar Borok Bálja (Budapest)

Az ország hét kiváló borászata és négy étterme, köztük egy Michelin-csillagos dolgozik azon, hogy a 12. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2017-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország egyik legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.

Február 25. Velencei Karnevál

„Az Úr 2017. évének második havában, annak is a huszonötödik napján, napkeltétől napnyugtáig, meg még annál is tovább tartó farsangi mulatsággal örvendezünk a tavasz közeledtére!”