Jamala győzelme után jövőre Ukrajna rendezheti meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Hivatalosan még nem döntötték el, hogy melyik város fogja megkapni a rendezés jogát.

„Kijev készen áll az Eurovíziós Dalfesztivál megrendezésére. Más városokról beszélni a megrendezéssel kapcsolatban nincs értelme, mivel Kijev a legfelkészültebb város egy ilyen rangos esemény megrendezésére” – közölte a Facebook-oldalán Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere – olvasható a Kárpátinfo.net-en.

Odessza polgármestere, Hennagyij Truhanov szerint a déli város teljesen alkalmas a verseny megrendezésére: „Méltó lenne ennek a nívós versenynek a megrendezésére a mi Odesszánk – többnemzetiségű, szép, európai város hatalmas történelemmel és kulturális tradíciókkal.”

Andrij Szadovij, Lemberg polgármestere is kijelentette, ha úgy alakul, Lemberg is készen áll a verseny megrendezésére: „Számomra fontos, hogy amikor döntést hoznak a rendező városról, vegyék figyelembe, hogy milyen Ukrajnát akarunk megmutatni.”

Korábban Borisz Filatov, Dnyipropetrovszk polgármester is kijelentette, hogy városa készen áll a verseny megrendezésére. (A várost egyébként csütörtökön az ukrán parlament Dnyipróra keresztelte át.)