IT
2017. december 21. csütörtök, 11:46
Lenovo, Intel, szuperszámítógép, adatelemzés, cunami
A Lenovo Data Center Group és az Intel bemutatta a következő generációs szuperszámítógépét Németországban.

Európa egyik legjelentősebb számítógépes központjaként a müncheni Bajor Tudományos Akadémia Leibniz Supercomputing Center (LRZ)  elkötelezett a tudományos és kutatási közösségek szakembereinek képzésében – írja a Computerworld.

 A nagy adatok exponenciális mennyiségének kezelése mellett az LRZ feladata az is, hogy az adatokat hatékonyan dolgozza fel és elemezze, a különböző kutatási kezdeményezések támogatása érdekében.

Az LRZ készítette el a világ legnagyobb földrengés- és szökőárjának, a 2004-es indiai-óceáni cunaminak a szimulációját. A kutatás lehetővé teszi a valós idejű tervezést és felkészülést, amely az utórengések és egyéb, szeizmikus veszélyek megjósolását is segítheti.

Az új, SuperMUC-NG számítógép telepítésének befejezése 2018 végére várható. A szuperszámítógép az LRZ-t az úttörő kutatásokban támogatja, olyan összetett tudományágakban, mint az asztrofizika, a folyadék dinamika és az élettudományok.

A szuperszámítógép magas rendelkezésre állású, biztonságos és energiatakarékos, nagy teljesítményű és iparágvezető technológiát alkalmazó számítástechnikai szolgáltatásokat kínál majd.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja