Egyre népszerűbbek a különféle magazinok, bevásárlóközpontok, internetes oldalak kuponos akciói. Van azonban pár feltétel és körülmény, amire érdemes odafigyelni, nehogy a kedvezményből ráfizetés legyen.

Kuponnal szinte bármilyen terméket vagy szolgáltatást megvehetünk. A kedvezményes árak könnyen vásárlásra csábítanak, azonban néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, mielőtt a pénztárcánkért nyúlnánk – hívja fel a figyelmet összeállításában a Budapesti Békéltető Testület fogyasztóvédelmi lapja, a Mindennapi fogyasztóvédelem.

A kuponos oldalak a termékeket/szolgáltatásokat csak közvetítik, így vásárlás esetén szerződés a terméket ténylegesen eladó, vagy a szolgáltatást nyújtó cég és a vevő között jön létre. A kupon megvásárlása előtt alaposan el kell olvasni, hogy pontosan mt veszünk és milyen feltételekkel. Célszerű tájékozódni az ajánlat feltételeinek részleteiről a kupon tényleges kibocsátójától, mert a kuponos oldalon lévő tájékoztatás gyakran nem teljes körű.

Mint minden internetes vásárlás, így a kuponos tranzakciók esetén is megilleti a vevőt 14 napon belül az indokolás nélküli elállás joga. Ajánlott utánanézni annak is, hogy a kedvezményesnek hirdetett ár valóban az vagy sem. Érdemes nagyobb kupongyűjtő cégek internetes oldalát választani, amelyek szigorúbban szűrik partnereiket, és többen garanciát vállalnak arra az esetre is, ha a termék vagy szolgáltatás nem felel meg a vevő elvárásainak.

Utazási ajánlatok esetén különösen figyelni kell arra, hogy az ajánlat minden részét ellenőrizzük (rejtett költségek, van-e még szabad szoba, hány napra és hány éjszakára szól az ajánlat). Nézzük meg a szálloda saját honlapját is, és olvassuk el a vendégek interneten elérhető véleményeit. Járjunk utána, hogy milyen plusz költségek merülhetnek fel, amelyeket a kuponár nem tartalmaz (például hétvégi felár, idegenforgalmi adó, poggyász díj, parkolási díj). Ne feledjük, hogy sok esetben az utazási kuponokat kiemelt idegenforgalmi időszakokban, hosszú hétvégéken nem lehet beváltani.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja