A Property Investment Forumon immár nyolcadik alkalommal osztották ki a Portfolio Property Awards díjait. Az év projektjét, a legjobb koncepciót, 2018 irodabérleti, valamint befektetési tranzakcióját ismerték el.

Az év projektje: Nokia Skypark/Futureal

2016 utolsó negyedévében adták át a Corvin sétány 25 400 négyzetméteres projektjét; a Nokia Skyparkot, ami 100 százalék „build-to-suit” fejlesztésként a Nokia Networks egyedi bérlői igényeinek megfelelően épült. A közönség szavazata alapján ez lett az év projektje.

Az év koncepciója: Szervita Square/Horizon Development

A konferencia egyik délutáni szekciójában a meghívott előadóknak mindössze 7 perce volt arra, hogy bemutassák új ingatlanfejlesztéseiket. A 7 projekt közül a közönség szavazata alapján a nyertes a Horizon Development fejlesztésében a Szervita Square lett.

Az év befektetési tranzakciója: CPI Property Group vásárlás

A CPI Property Group a CBRE Global Inverstors által menedzselt ingatlanalapoktól kiskereskedelmi portfoliót vásárolt a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. A portfólió része több magyarországi ingatlan is, így a Pólus Center, a Campona, egy Andrássy úti komplexum és két Interspar is.

Az év irodabérleti tranzakciója: Mol Campus

A Mol-csoport építi fel a Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méteres, bruttó 83 ezer négyzetméteres toronyházat, amiben a cég új központja kap majd helyet. A 2021-re elkészülő épület egyesíti a cégcsoport 11 különböző helyen lévő irodáját és 28 emeleten összesen 2500 munkaállomást biztosít az ott dolgozóknak.