2019. február 25. hétfő, 11:54
Az Oxfordi Egyetem kiadója, az Oxford University Press (OUP) Budapesten nyitotta meg legújabb technológiai központját, ami - a kiadó közlése szerint - magasan képzett fejlesztőket és informatikusokat toboroz Magyarországon.

A kiadó úgy tervezi, hogy a következő egy-másfél évben a budapesti csapat létszáma eléri majd a százat. Ennek részeként pedig már meg is kezdődött a toborzás az újonnan létrehozott pozíciókba, a hazai szakemberek a kiadó meglévő, globális technológiai csapataival dolgozhatnak majd együtt. Mint írták, az OUP többek között felhő alapú rendszerekkel, programozással és szoftverteszteléssel foglalkozó szakembereket keres.

A közleményből az is kiderült, hogy az új technológiai központot miért éppen Budapesten hozták létre. A válasz pedig egyszerű: a régióban az OUP itt találta meg a csapatához szükséges tehetséges és magasan képzett fejlesztői közösséget.

Az 1586-ban alapított OUP a világ legnagyobb egyetemi kiadója, több mint 50 országban, így Magyarországon is rendelkezik irodákkal. Az Oxfordi Egyetem részeként működő kiadó célja, hogy világszerte terjesztett kiadványaival fejlessze az élvonalbeli oktatást és kutatást. Termékei és szolgáltatásai több mint száz nyelven, kétszáznál is több országban érhetők el. A Magyarországon is jól ismert Headway sorozatból 127 ország több mint 100 millió diákja tanulhatott angolul - írják.

A közlésben hangsúlyozták, hogy a kiadó jelentős erőforrásokat fordít platformjai és az ezek mögött működő technológia fejlesztésére, így a megfelelő digitális fejlesztői tudás egyre nagyobb szerepet kap.

(NT)

A Vállalkozás rovat támogatója: STARJOBS Magyarország Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja