
A következő napokban folytatódik a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az ellenőrök külön figyelnek a sonkát, tojást és édességet forgalmazókra, valamint a bárányszállítmányokra.
A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezeknek a termékeknek az előállítóit, forgalmazóit.
A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárányszállításokat is.
Március 28-ig az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók Magyarország egész területén számíthatnak az ellenőrökre. Az akció március 1-jén kezdődött, a szezonális ellenőrzést Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár rendelte el.