Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "munkaszerződés" cimkére.

Mit kell kötelezően tartalmaznia a munkaszerződésnek?

2018. június. 14. 14:29
A munkaviszony alapdokumentuma a munkaszerződés. A munkaszerződésnek tartalmaznia kell a munkáltató és a munkavállaló munkaviszonyra vonatkozó alapvető megállapodásait, amelyek meghatározzák a munkaviszony lényegét. A Munka Törvénykönyve meghatározza, hogy melyek azok az adatok és megállapodások, amelyet a munkaszerződésnek tartalmaznia kell. Mit kell minimálisan tartalmaznia a munkaszerződésnek?

Tisztességes és kiszámítható munkaszerződések: újabb lépéseket tesz az Európai Bizottság

2017. szeptember. 25. 18:30
Az Európai Bizottság további megbeszéléseket kezdett uniós szinten a szakszervezetekkel és a munkáltatói szervezetekkel a munkaszerződésekre vonatkozó szabályok korszerűsítéséről.

Mi a következménye, ha a munkavállalónak nincs írott munkaszerződése?

2017. december. 14. 14:55
A munkaviszony alapdokumentuma a munkaszerződés. A munkaszerződésnek tartalmaznia kell a feleknek a munkaviszony alapvető jellemzőiben való megállapodását. A Munka Törvénykönyve szerint a munkaszerződést írásban kell megkötni. Ennek ellenére előfordul, hogy a szerződést a felek nem foglalják írásba. Mik a következményei az írásba foglalás elmaradásának?

Nem minden esetben jár díjazás a gyakornoknak

2016. szeptember. 29. 14:00
A gyakornoki foglalkoztatásra a tipikus munkaviszonytól eltérő szabályok és jogszabályok vonatkoznak.

Ha nincs róla papír, a magasabb fizetés sem szabályos

2016. szeptember. 28. 18:00
Mi a teendő, ha a munkavállaló állítása szerint magasabb bérben állapodtak meg a munkáltatóval, mint amennyit végül is megkapott?

Munkaszerződés-módosítás: mikor, milyen formában?

2016. december. 16. 15:01
A felek számára nem mindig egyértelmű, mikor lehet szükség a munkaszerződés módosítására, és milyen formában lehet ezt megtenni. A szerződésmódosítás eseteit Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője tekinti át.

Mikor lehet elállni a munkaszerződéstől – és ez miért nem felmondás?

2016. április. 05. 14:59
Kevéssé ismert tény a Munka Törvénykönyvével kapcsolatban, hogy a munkaszerződést nem csak felmondással vagy közös megegyezéssel lehet megszüntetni, hanem elállással is.

Mire kell figyelni a munkaszerződés megkötésekor?

2015. július. 15. 16:21
Mire figyeljünk, ha már túl vagyunk az állásinterjúkon, és a kiválasztási folyamat végén elénk teszik a munkaszerződésünket?