Pannon UniFest, Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál, Disznótoros Kolbászfesztivál, Kürtőskalács Fesztivál, Tisza-tavi Madaras Fesztivál, Esküvő Kiállítás: a hét rendezvényei közül válogattunk.

Október 9-14. Pannon UniFest (Veszprém)

Fiatal generációk művészeti találkozója, versenye és fesztiválja a Pannon UniFest. A fesztivált minden év őszén rendezi meg a Pannon Egyetem, ahol az ország oktatási intézményei is képviseltetik magukat. 2017-ben ez már a harmadik fesztivál.

Október 12-15. Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál (Szolnok)

A Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált a szolnoki Tisza Moziban rendezik meg. A fesztivál olyan különböző műfajú filmalkotásoknak biztosít fórumot, amelyek valamilyen formában a tudományhoz kapcsolódnak: tudományos munkáról, tudományos eredményekről szólnak, vagy cselekményükben, nyelvükben, előadásmódjában fontos szerephez jut a tudomány.

Október 13-15. Disznótoros Kolbászfesztivál (Budapest)

Az óriási kolbászvásáron 200 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és sok más háztáji termék lesz megvásárolható a fesztiválon. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket.

Október 13-15. 5. Kürtőskalács Fesztivál (Budapest)

A Kürtőskalács Fesztivál, amely a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre, egy igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény, amelynek helyszíne a budai Gesztenyés kert, célja pedig az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése.

Október 14-15. Tisza-tavi Madaras Fesztivál (Poroszló)

A Tisza-tavi Ökocentrumban lesz madárbemutató és röptetés, madaras természetfotó kiállítás, madármegfigyelő kishajós túra, kormoránok és pelikánok látványetetése, valamint tematikus kézműves foglalkozás és kirakodó vásár.

Október 14-15. Esküvő Kiállítás (Győr)

A tökéletes házasságkötés hozzávalóit mutatja be Északnyugat-Magyarország legnagyobb esküvő kiállítása a győri Duna Centerben. 2700 m2-en számos kiállító és változatos programok várják az esküvőjükre készülő párokat és az esküvő iránt érdeklődőket. A rendezvényre a belépés ingyenes. A helyszínen regisztráló jegyespárok hasznos esküvői ajándékot kapnak és a rendezvény zárásaként nyereménysorsoláson vesznek majd részt, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja