A Balaton déli partján, az egyik legnagyobb turisztikai, bevásárló és közlekedési csomópontban, Balatonlellén nyitotta meg századik magyarországi boltját a Diego lakberendezési franchise áruházlánc.

A századik magyarországi Diego áruház helyszínének kiválasztásakor több szempontot is figyelembe vettek, mint például az elhelyezkedést: forgalmas helyen (a 7-es főút mellett, ingyenes parkolási lehetőséggel) alakították ki az üzletet. A döntésnél fontos tényező volt a város vonzereje is, amiben a helyi innovációs törekvések is szerepet játszottak (ide helyezték el pl. a Balaton első okospadját, vagy az egyik első elektromos villámtöltő-állomást).

Ellentétben több balatoni üdülőövezeti várossal, Balatonlelle összlakosság-száma az elmúlt másfél évtizedben növekedett (a KSH idei adatai szerint 5,1 százalékkal, jelenleg közel ötezer fő). Nyáron nagyjából 20 ezer fő tartózkodik itt, 50 százalékuk pedig nem turistaként, hanem hónapokig életvitelszerűen él a városban.

„A település és szűkebb vonzáskörzete mellett a délre eső területet, Somogy megye nagy részét, egészen a Kaposvárig terjedő régiót is ki fogjuk szolgálni, ahol a lakosság már hetvenezres nagyságrendű” – mondta Hetyei József, a Diego hálózati igazgatója. Majd hozzátette: az időzítés sem véletlen, hiszen a nyári szezon a balatoni áruházak forgalmában is jelentősen érezteti hatását. A térségben régóta működő Diego boltok – mint a siófoki és a keszthelyi – jó példák erre, amelyek egyébként az év többi hónapjában is az elvárásoknak megfelelő forgalmat produkálják.

Az üzlet méretét a vásárlói igényekhez és a várható forgalomhoz mérten alakították ki, így lett a századik magyar Diego áruház 200 négyzetméter alapterületű. Arra számítanak, hogy a szezonális cikkekből idén is a műfű lesz a legkeresettebb, amelynek forgalomnövekedése nyáron a legnagyobb, és az idény-felújítások miatt várhatóan a lamináltpadló, a padlószőnyeg és a vinyl termékek eladási számai is nagymértékben nőnek majd.

A balatonlellei áruházat a várpalotai, több mint tíz éve Diego franchise partnerként működő áruházvezető, családi vállalkozásként nyitotta meg, mert a fiatalok a Diegoban képzelik el a jövőjüket és bíznak a terület kiaknázásra váró potenciáljában